Kia Seltos Resmen tanıtıldı!

  • maxresdefault
  • burlappcar-kai-seltos-3
  • kia-seltos-punchy-orange
  • kia-seltos
  • 2020-kia-seltos

Markanın SUV’lerde yaptığı devrimsel yenilikler hızla devam ediyor. Geçen yıl konsept çalışmalarına başlanılan orta ve küçük SUV arasında konumlandırılacak olan SELTOS resmen tanıtıldı. Heyecanla beklenen model KIA’nın yeni tasarım anlayışını da birlikte herkese göstermiş oldu. Full LED’li ön farlar, geniş ön panjuru (ızgara) ve yüksek kaputu ile çok dikkat çekici bir tasarıma sahip olduğu görünüyor. KIA’nın GT versiyonlarında her zaman olduğu gibi SELTOS GT-Line da muhteşem bir görünüme sahip. Seltos’un GT Line versiyonun da 18 inç’lik jantlar, 235/45 R18 lastikler gibi değişimler de aracın sportif ve etkileyici görünmesine etki etmiş durumda. SELTOS’un alt donanım paketlerinde ise 16 ve 17 inç’lik jantlar bulunuyor.

Arkada farları da (stoplar) yine ön farlar gibi full LED düzenünde olduğunu görüyoruz. Anlaşılıyor ki KIA SELTOS’da görünüme çok önem vermiş, öyle ki aracın sis farları bile LED olarak tasarlanmış ve uygulanmış. SELTOS’un marka kardeşi Hyundai’den Venue ile platform kardeşini söylemeyi de unutmayalım.

Motorlara gelecek olursak SELTOS’da benzinli ve dizel motor seçenekleri mevcut. 77 beygir güç sunan 1.6 litrelik turbo benzinli ünite olacağını öğreniyoruz. Bu üniteyi ülkemizde Hyundai Tucson, Hyundai Kona gibi bazı modellerden de biliyoruz. Buna ek olarak 136 beygir gücündeki 1.6 CRDi dizel ünite de SELTOS’da olacak. Ülkemiz dışındaki bazı ülkeler için de 2.0 litrelik 150 beygir gücündeki bir başka motor seçeneği bulunacakmış. Hacmine göre düşük güç değerinden anlaşıldığı üzere bu motor atmosferik bir motor ve uzakdoğu ülkelerinde tercih edilebilir gibi görünüyor. Şanzıman seçenekleri de yine bol olacak. Tabiki ülkelere göre bu seçenekler sınırlanacaktır. SELTOS’da bir adet CVT, bir adet 6 ileri tam otomatik, ve Sportage’dan da tanıdığımız 7 ileri çift kavrama DCT şanzımanda yer almış olacak.

SELTOS gerek görünümü, gerek kalitesi ve motor seçenekleri ile bir çok ülkede çok tercih edileceği çok olası görünüyor. KIA’nın bu devrimsel tasarım değişiklerinin bundan sonra da görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

You may also like...